Az amerikai konyha lélektana:

Az amerikai stílusú konyhabútor egyre inkább közkedvelt és elterjedt hazánkban is. A mostanában épülő házakat, lakásokat, már úgy tervezik meg, hogy a konyha egy légtér a nappalival. Ez a megoldás nagyon praktikus akkor is, ha a konyhának csak kevés hely jutna, a lakás kis alapterülete, vagy rossz elrendezése miatt. Így viszont a két helység együttesen nagyobb,  tágasabb teret alkothat, és sokkal szívesebben tartózkodunk a konyhában is.

Nem lesz bezártságérzetünk, és kényelmesen elférünk a konyhabútor mellett. Természetesen nem csak ettől lesz egy konyhabútor, vagy konyha amerikai stílusú, de ez az egyik legfőbb jellemzőjük. A felszereltségük általában teljes, és minden komfortigényt kielégít. Megtalálható benne a sütőn, és főzőlapon, szagelszívón kívül a mosogatógép, a konyhamalac, szekrénybe épített az ajtó nyitására felnyíló szelektív szemétgyűjtő, a konyhapulton elhelyezett hulladékledobó nyílás, esetenként beépített lávaköves grillsütő is. A konyhai gépek mind beépítettek, és színükben, illetve formájukban tökéletesen illenek egymáshoz.

A mosogatók általában szélesek, mosogatótálcával, csepegtetővel, és gyümölcsmosóval is kiegészülnek. Napjainkban egyre divatosabbak a Silgranit mosogatók, amelyeket számos színárnyalatban lehet kapni, és a formájuk is széles skálán mozog. Kaphatók ezekhez tartozó csaptelepek is, amelyek szintén gránit őrleményből készültek. Összegezve a dolgot, az amerikai stílusú konyhabútor / konyha egy modern minden lehetséges (hasznos) eszközzel felszerelt konyhabútor, ahol a háziasszonyoknak kényelmes, és élvezetes a családi ebédet elkészíteni.

Minimal Design:

 

A minimál stílus a modern kor egyik legkedveltebb lakberendezési irányvonala. Megtalálható az otthonok belső és külső megjelenésében is egyaránt. Főbb ismertető jelei a hosszúkás elegánsan karcsú vonalvezetés, formavilága szögletes, hanyagol minden ívet, és hajlított formát.

A legjellemzőbb színei a sötét barna, közép barna, sötét és világos színű erezetek keverése(ZEBRANO), beige, fehér, fekete, gyakran alkalmaznak egzotikus mintázatú faféléket, bútorlapokat.

Előszeretettel alkalmaznak még alumíniumot a bútorok fogantyúihoz, lábaihoz, lábazathoz, és egyéb fém elemeihez. A minimál stílusú bútorok hideg, de mégis kellemes nyugodt légkört varázsolnak otthonába. A díszítéseket erősen mellőzi, és leginkább a bútor funkcionalitását hangsúlyozza ki. Nem használ felesleges kiegészítőket, ha megoldható, még a szekrények fogantyúját is nélkülözi.

Bátran használnak olyan megoldásokat, melyek eltérnek a szokványostól. A rendszerint földön álló bútorokat a falra rögzítik, ezzel olyan hatást keltve, mintha lebegnének a levegőben, és alattuk 8-10 cm helyet hagynak. A polcoknak nincs alátámasztásuk, és semmilyen látható rögzítésük, mintha csak oda lennének ragasztva a falra.Rendszeresen alkalmaznak még beépített bútorokat, melyek a falba süllyesztve helyezkednek el, és csak az ajtajuk látszik, de ez sem emelkedik ki a fal síkjából. Manapság egyre elterjedtebbek még a falba (gipszkartonba) süllyesztett dobozok és dísztárgy tartók, amelyek egy kis háttérvilágítás segítségével hangsúlyos pontjai lehetnek otthonunknak.

Árajánlat:

Ha mindennel megvagyunk, a tervezésen belül, akkor megkapjuk az árajánlatot, ami tartalmazza a felhasznált anyagok árát, az egyéb szerelvényeket, a bútor elkészítésének munkadíját, a házhoz szállítást, és a helyszínen történő készre szerelést. Ha elfogadtuk az árajánlatot általában 4-6 hét alatt elkészül a konyhabútorunk.

A helyszíni beszerelés ideje nagyban függ a konyha méretétől, és bonyolultságától, de általában 1-3 nap alatt megtörténik.

Fontos még tudni, hogy a konyhai gépek bekötésére szükség lesz egy villany, illetve adott esetben gázszerelőre is, mert ha saját kezűleg kötjük be őket, akkor elveszik róluk a garancia. Ellenben ha szakemberrel köttetjük be őket, akkor belenyom egy bélyegzőt a garanciakönyvbe ezzel érvényesítve a háztartási gépeink garanciáját.

Ha ez is megvan, akkor az egyedi konyhabútorunk el is készült. Nincs más hátra mint telepakolni a szekrényeket, és boldogan használatba venni újdonsült konyhánkat.

Ön dönt:

Napjainkban rengeteg bútor kereskedő, gyártó cég létezik, melyek szinte minden igényt kielégítenek, ha otthonunk berendezéséről van szó.
 
A nagyobb bútoráruházak alacsony áron gyártanak mindenféle bútort a cipős szekrénytől a konyhabútorig. Ezek, külsőleg szépek is, de nem nevezném őket minőséginek, sem egyedinek.

Általában az az elsődleges probléma, hogy a lakásunk nem standard méretű, a szériában gyártott bútorok viszont igen.

Ha megveszünk egy ilyet, akkor otthon azt tapasztaljuk, hogy vagy nem fér be, vagy pár centivel nagyobb kéne az adott helyre, így néhány centis rés marad mellette.

Ha amellett döntünk, hogy nem a gyors és olcsó megoldásra van szükségünk, hanem szeretnénk egy kicsit ennél többet kapni, akkor érdemes egyedi bútort rendelni, mely pontosan úgy néz ki, ahogy mi szeretnénk, és pontosan arra a helyre illik, ahová szeretnénk. Ez legyen akár beépített szekrény, akár konyha, vagy fürdőszoba bútor, a mi egyéniségünket fogja tükrözni és pontosan beleillik otthonunk  enteriőrjébe.